Yleistä
Mitä on Kalevalainen jäsenkorjaus?
Kalevalainen jäsenkorjaus on tieteellisesti tutkittu, nimisuojattu, perinteinen suomalainen mobilisaatiohoito. Kyseessä on kokonaisvaltainen hoito, joka tehdään aina asiakasta kuunnellen ja kivun sallimissa rajoissa.
Kalevalainen jäsenkorjaus perustuu koko tukirakenteen kineettisen ketjun tasapainottamiseen, virheasentojen poistamiseen mobilisaatiokäsittelyn avulla aina jalkapohjista kallonpohjaan saakka.
Virheasennot ovat havaittavissa kehon puolieroina. Ne heikentävät aineenvaihduntaa aiheuttaen kudospaineessa muutoksia ja heikentävät veren- ja kudosnesteenkiertoa. Virheasentojen seurauksena myös hermot voivat jäädä puristuksiin aiheuttaen virheellistä käskytystä hermotoiminnassa aina sisäelimiä myöten, ilmeten kipuina ja erilaisina toimintahäiriöinä.
Hoidossa parannetaan nivelten, sidekudosten ja lihasten liikkuvuutta venyttämällä niitä. Venyttelyssä hyödynnetään asiakkaan omia, hänelle mahdollisia liikeratoja. Hoidolla lisätään liikkuvuutta ja poistetaan kudoksiin kertynyttä painetta, avataan kudosneste- ja verenkiertoa sekä vapautetaan hermojen pinnetiloja.
Koulutus
Koulutusta Kalevalaisesta jäsenkorjauksesta järjestää ainoastaan Kansanlääkintäseura ry. Kalevalaisen jäsenkorjaajan nimikkeen haltija on suorittanut koko koulutusjakson, joka koostuu 4 osaisesta perusjaksosta, 4 osaisesta jatkokoulutuksesta ja 5 osaisesta seurantakoulutuksesta.
Lisätietoja: http://www.kansanlaakintaseura.fi
Kenelle hoito sopii?
Kalevalaiseen jäsenkorjaukseen voivat tulla kaikenikäiset, myös pienet lapset ja vanhukset. Hoito tehdään asiakkaan tarpeiden ja terveydentilan mukaan ottaen huomioon sairaudet ja muut hoidon esteet. Hoito-otteita sovelletaan asiakkaan iän ja kunnon mukaan. Hoito sopii erinomaisesti myös vaivojen ennaltaehkäisyyn ja rentoutumiseen.
Myös lapsia kannattaa hoitaa. Mahdolliset virheasennot on tärkeätä korjata mahdollisimman pian, sillä ne saattavat aiheuttaa ongelmia myöhemmin.
Mihin Kalevalainen jäsenkorjaus auttaa?
Hyviä tuloksia on saatu mm. seuraavissa tapauksissa.
- jalkojen erimittaisuus
- skolioosi
- vino lantiokori
- SI-nivelen virheasennot
- häntäluuvaivat
- lonkkien kiputilat
- alaselkävaivat
- iskias
- jäätynyt olkapää
- tenniskyynärpää
- rannekanavaoirehytymä
- käsien puutuminen
- niska- ja hartiavaivat
- purentahäiriöt
- päänsärky ja migreeni
- urheilu- ja rasitusvammat
- vauvojen koliikkivaivat
- lasten kasvukivut
- edellämainituista johtuvat elimelliset ja hermostolliset häiriöt
ja moneen muuhun vaivaan, johtuen siitä että kaikki liittyy kaikkeen ja hoidossa käydään aina läpi koko keho ja etsitään syy ja näin oireetkin poistuvat tai helpottuvat
Mitä ottaa huomioon hoidon jälkeen?
Muista juoda hoidon jälkeen normaalia runsaammin vettä, jotta saadaan kuona-aineet poistumaan kehosta.
Hoidon jälkeen on hyvä varata loppupäivä lepoa. On myös tarpeen pitää kolme vuorokautta taukoa liikunnasta ja kovista ponnisteluista.
Vaikeissa ja virheasennoissa puuhastelua tulee välttää, koska pehmytkudosjärjestelmä on avattu ja keho on herkkä virheasennoille.
Hoidon jälkeen voi olla kaikenlaisia vaikutuksia kolmen vuorokauden ajan, joten ei kannata hämmästyä jos paikat ovat aluksi kipeämmätkin kuin tullessa, vaikka hoito onkin hellävarainen, mutta eittämättä tehokas. Hoidon vaste tulee juuri tämän kolmen vuorokauden aikana.
Saunomista ja auringonottoa tulee välttää hoidon jälkeen.
Venyttely on hyvä jättää myös myöhemmälle. Vältä myös huonoissa asennoissa istumista tai sohvalla löhöilyä. Matala sykkeinen kävely tekee hyvää ja on jopa suotavaa.
Mitkä ovat hoidon esteet?
- Palautumisaika rokotteista 1kk ennen hoitoa
- flunssa ja kuume
- akuutit luunmurtumat ja lihasrepeämät
- tuoreet vammat (esim. autokolari)
- kasvaimet ja syövät
- ihon infektiot
- akuutit tulehdustilat
- ihotaudit (rikkinäinen iho)
- suurentunut kilpirauhanen
- suurentuneet imusolmukkeet
- hemofilia (verenvuototauti)
- hermojuuriaukon ahtaumat
- kaulavaltimoiden ahtaumat
- paha sydänvika tai tahdistin
- spodylolyysi, spodylolisteesi
- aktiiviset sidekudostaudit
- reumaattiset sairaudet akuutissa vaiheessa
Jos sinua mietityttää oma tilanteesi, laita viestiä! Voit myös varmistaa omalta lääkäriltäsi onko mobilisaatiohoidolle esteitä.